vandenb.com // Walter van den Berg


Bijna weekend

Het weekend is er bijna.
Geen vorm van energie die door een gebouw, een metro, de stad zoemt, is duidelijker voelbaar dan de het-weekend-is-er-bijna-energie. Er staan minder mensen op het perron, en die mensen hoeven nog maar een dagje te werken. Er zijn minder mensen op kantoor, en het aantal spijkerbroeken is er omgekeerd evenredig gestegen.
Dit gaat een goed weekend worden, want Het Meisje is vrij. Ze werkt in de horeca, en horecamensen zeggen altijd: dat weet je, in de horeca: dat betekent ’s avonds en in het weekend werken.
Maar als het goed is, is dat voorbij, nu: haar weekenden zijn vrij. Dus dit wordt drie avonden samen gaan slapen en twee ochtenden samen wakker worden. En niet meer, bijvoorbeeld, alles uit de zondagmiddag sleuren omdat ze om 5 uur op het werk moet zijn en ik haar niet meer zie tot een uur of 2 ’s nachts.
Ik heb vanochtend op een metroperron gestaan dat leger was dan op andere dagen, ik zit op kantoor, leger dan op andere dagen, de radio staat een streepje harder, de mannen die op andere dagen in een pak de afdeling over wandelen dragen nu onwennig een spijkerbroek — wat in hun geval ook een uniform is, maar het is te vergeven, ze dragen bij aan het vrijdaggevoel.
Het weekend is er bijna, en het wordt een goed weekend.

9 mei 2014 | Categorie:

Mijn roman Schuld was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2017.

Schuld was ook Boek van de Maand februari 2016 bij De Wereld Draait Door. Koop 'm bij je favoriete boekhandel.

Online kopen? De boeken van mijn uitgever, Das Mag, staan niet op bol.com (en terecht). Maar je lievelingswinkel heeft vast een webshop, google erop. En anders is ie in de webshop van mijn leuke uitgever te bestellen.

Op de hoogte blijven?

Zo'n weblog is natuurlijk maar ouderwets. Wat u ook kunt doen: inschrijven voor de nieuwsbrief. U krijgt dan met enige regelmaat een update in uw mailbox, mét extra gezelligheid.

Gerelateerd


Wit, man, met privileges

'kleine vrouwen, allemaal dik, allemaal langzaam in hun bewegingen; als ze door het gebouw gaan doen ze dat door hun gewicht te verplaatsen'

Lees verder | 2015/11/11

Astrid Joosten is hoofd bij sales

Gewone mensen met beroemde namen.

Lees verder | 2015/04/28

Een standaard groen tennisballetje

Een vergadering met een standaard groen tennisballetje als extra attribuut.

Lees verder | 2014/09/04

alles © Walter van den Berg.