vandenb.com // Walter van den Berg


Uw speciale vriendin

Ik moet u iets vertellen over iemand in uw vriendenkring. Ik zal geen namen noemen, maar het gaat over een vrouw. U zou over haar spreken als een ‘speciale vriendin’.
U kent haar goed. Dat is niet per se omdat u haar veel ziet of omdat u way back gaat, maar u krijgt bij haar altijd het gevoel dat ze bij u, en speciaal bij u, een open boek is. Het hart ligt op de tong als ze u spreekt. Ze moet bij u altijd ‘echt even haar verhaal kwijt’. Daarom heeft u een speciaal gevoel bij haar. Ja, zal u zeggen als het over haar gaat: het voelt toch alsof we een speciale band hebben.
Welnu: die speciale band heeft ze ook met 27 anderen.
Waarom ik dat weet?
Nou, kijk: uw speciale vriendin verveelt zich in het Openbaar Vervoer. En om haar verveling tegen te gaan belt ze u. Ze leest geen boek, ze speelt geen Candy Crush, ze belt u. Als ze u belt, ‘moet ze haar verhaal kwijt’ aan u, wat betekent dat u er geen woord tussen krijgt, en als ze haar verhaal kwijt is, BELT ZE HAAR ANDERE 27 VRIENDINNEN MET PRECIES HETZELFDE VERHAAL.
Ik weet dat omdat ik heel, heel vaak met haar in het OV zit.

1 mei 2014 | Categorie:

Mijn roman Schuld was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2017.

Schuld was ook Boek van de Maand februari 2016 bij De Wereld Draait Door. Koop 'm bij je favoriete boekhandel.

Online kopen? De boeken van mijn uitgever, Das Mag, staan niet op bol.com (en terecht). Maar je lievelingswinkel heeft vast een webshop, google erop. En anders is ie in de webshop van mijn leuke uitgever te bestellen.

Op de hoogte blijven?

Zo'n weblog is natuurlijk maar ouderwets. Wat u ook kunt doen: inschrijven voor de nieuwsbrief. U krijgt dan met enige regelmaat een update in uw mailbox, mét extra gezelligheid.

Gerelateerd


Geen gerelateerde postjes gevonden.


alles © Walter van den Berg.