vandenb.com // Walter van den Berg


Heup 2

Wat ik de vorige keer niet had verteld: mijn oude moedertje was in haar scootmobiel juist op weg naar het ziekenhuis waar ze nu ligt, om iemand te bezoeken. Inderdaad, de ironie.

De man bij wie ze op bezoek wilde, lag er voor zijn longen. De longafdeling is op de zevende, mijn moeder kwam met haar heup op de vijfde. Maar omdat ze een doorzetter is, ontwikkelde ze hupsakee even een longontsteking, dus ze heeft nog een paar dagen op zaal bij haar kennis gelegen.

Haar kennis is ondertussen naar huis, en mijn moeder is bijna door haar longontsteking heen, dus dan mag ze nog even terug naar de heupexperts, en daarna wordt het een revalidatieplek uitzoeken.

Dat zou in het bejaardenhuis waar zij een aanleunwoning heeft kunnen zijn, maar ze heeft nogal wat slechte verhalen over de verpleegafdeling daar gehoord, dus waarschijnlijk wordt het de Overtoom.

24 februari 2010 | Categorie:

Mijn roman Schuld was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2017.

Schuld was ook Boek van de Maand februari 2016 bij De Wereld Draait Door. Koop 'm bij je favoriete boekhandel.

Online kopen? De boeken van mijn uitgever, Das Mag, staan niet op bol.com (en terecht). Maar je lievelingswinkel heeft vast een webshop, google erop. En anders is ie in de webshop van mijn leuke uitgever te bestellen.

Op de hoogte blijven?

Zo'n weblog is natuurlijk maar ouderwets. Wat u ook kunt doen: inschrijven voor de nieuwsbrief. U krijgt dan met enige regelmaat een update in uw mailbox, mét extra gezelligheid.

Gerelateerd


Geen gerelateerde postjes gevonden.


alles © Walter van den Berg.