vandenb.com // Walter van den Berg


Planeet sportschool

1.

Op de natte vloer van de mannendouche in de sportschool liggen pluisjes. Die pluisjes zijn nat, dus of het nog pluisjes zijn, is een andere verhaal, maar: volgens mij is het navelpluis.

Alleen mannen doen aan navelpluis, en zet grote hoeveelheden douchende naakte mannen bij elkaar, en dat navelpluis moet ergens heen. Dus: de vloer.

Robin is een paar keer meegeweest naar de sportschool, en ze heeft er voor me op gelet: op de vloer van de damesdouche lag geen pluis.
Ik vind mijn theorette bewezen.
U begrijpt dat ik goed uitkijk waar ik mijn voeten neerzet.

2.

Ik zag gisteravond een man die niet alleen zijn borsthaar föhnde (dat had ik al eerder gezien), maar ook zijn rug meenam, en daarna voorover boog om de föhn onder zijn handdoek te steken zodat ie zijn kruis even droog kon blazen.

21 januari 2009 | Categorie:

Mijn roman Schuld was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2017.

Schuld was ook Boek van de Maand februari 2016 bij De Wereld Draait Door. Koop 'm bij je favoriete boekhandel.

Online kopen? De boeken van mijn uitgever, Das Mag, staan niet op bol.com (en terecht). Maar je lievelingswinkel heeft vast een webshop, google erop. En anders is ie in de webshop van mijn leuke uitgever te bestellen.

Op de hoogte blijven?

Zo'n weblog is natuurlijk maar ouderwets. Wat u ook kunt doen: inschrijven voor de nieuwsbrief. U krijgt dan met enige regelmaat een update in uw mailbox, mét extra gezelligheid.

Gerelateerd


Geen gerelateerde postjes gevonden.


alles © Walter van den Berg.