vandenb.com // Walter van den Berg


Planeet vandenb

1.

Gisteren was ik het terug in Het Dorp. Robins ouders gaven hun jaarlijkse barbecue, en ik bleek de held te zijn. Iedereen wist al dat ik De Fietstocht had gemaakt, en ik kreeg schouderkloppen en loftuitingen. Bij de eerste drie mensen zei ik dat het niet zo veel voorstelde, maar hoe verder de dag vorderde, hoe groter mijn verhalen werden, natuurlijk.

Het werd een heel erg goeie dag, ondanks mijn vervelende opschepperij. Robins familie rockt.

2.

Voor de vakantie (de twee weken die we in het dorp zaten waren om te oefenen, aanstaande zaterdagochtend zitten we in het vliegtuig naar Griekenland) heb ik een paar boeken gekocht, bij de 82 boeken die ik nog moet lezen. Ik heb gezocht naar kleine boeken.

Omdat het vakantie is, wilde ik ook dat die boeken een beetje makkelijk waren (dat is niet helemaal gelukt, want ik heb Cloud Atlas van David Mitchel gekocht), dus ik heb (naast Mitchel) een paar thrillers gekocht. Een boek van Martin Cruz Smith, de enige thrillerschrijver waar ik niet een uur over twijfel voor ik ‘m koop, en de eerste uit de serie van die dode Zweed, de Milleniumtrilogie.

Maar: ik heb het boek van de Zweed in het Engels gekocht.
Want: wat is het met Nederlandse uitgevers en thrillers? Moeten die boeken allemaal een halve vierkante meter groot zijn? Ik ga op vakantie! Ik wil boeken die in mijn koffer passen! En die liggend op een strand in één hand te houden zijn.
Engelssprekenden weten hoe dat moet, die maken boekjes van een centimeter of 15 hoog.
Maar ik lees dus straks een makkelijk boek van een Zweed in het Engels.

3.

Zaterdagavond wilde ik nog even hard fietsen, en toen ik nog niet eens echt op weg was, had ik een botsing met een wesp gehad en de wesp was er boos van geworden. Hij had me in mijn onderlip geprikt. Dat deed even veel pijn, en ik belde naar het dorp om wat dorpse tips te krijgen hoe ik de zwelling die op aan het komen was, aan moest pakken (in zo’n dorp heb je natuurlijk dagelijks met van die natuurdingen te maken, redeneerde ik), maar ik wilde wel eerst hard fietsen. Dus ik negeerde mijn botoxlip voor een uurtje en ging hard fietsen.
Ik geloof dat ik verslaafd ben.

3 augustus 2009 | Categorie:

Mijn roman Schuld was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2017.

Schuld was ook Boek van de Maand februari 2016 bij De Wereld Draait Door. Koop 'm bij je favoriete boekhandel.

Online kopen? De boeken van mijn uitgever, Das Mag, staan niet op bol.com (en terecht). Maar je lievelingswinkel heeft vast een webshop, google erop. En anders is ie in de webshop van mijn leuke uitgever te bestellen.

Op de hoogte blijven?

Zo'n weblog is natuurlijk maar ouderwets. Wat u ook kunt doen: inschrijven voor de nieuwsbrief. U krijgt dan met enige regelmaat een update in uw mailbox, mét extra gezelligheid.

Gerelateerd


Geen gerelateerde postjes gevonden.


alles © Walter van den Berg.