vandenb.com // Walter van den Berg


Dagstart

Het vorige kantoor waar ik zat, werkte met ‘battles’. Er werden teams gemaakt, en die teams ‘battelden’ om resultaten. De teamleiders vergaderden met elkaar, en bij die vergadering trokken ze groene legerjasjes aan.
Op het kantoor waar ik nu zit, wordt met een programma gewerkt waar elke dag een ‘dagstart’ bij hoort. Bij een dagstart staat de afdeling in een kringetje en wordt er gepraat over ontwikkelingen. Daar horen ook bepaalde rituelen bij; we moeten bijvoorbeeld aangeven wat onze ‘mood’ is. Een mood kan groen, oranje of rood zijn. Je mood mag oranje of zelfs rood zijn als je trein is uitgevallen die ochtend. Het wordt dan wel op prijs gesteld dat je vertelt waarom je oranje of rood bent (“Mijn trein was uitgevallen.”).
Bij zo’n dagstart hoort ook een voorzitter die verplicht is te zeggen dat we het ‘iedere dag een stukje beter’ moeten doen.
Vanochtend was het niet duidelijk wie er moest zeggen dat het iedere dag een stukje beter moet. Er zaten drie mensen aan mijn bureaueiland in excell-sheets te kijken.
“Jij bent voorzitter.”
“Ik ben pas in juni voorzitter.”
“Ik ben vorige week voorzitter geweest.”
“In dit document staat dat jij voorzitter bent.”
“In dit document niet.”
Een dagstart binnen de dagstart om een mood aan te kunnen geven over de dagstart: ik zie het nog gebeuren.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 8 mei 2014, in de categorie Cursief.

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.