vandenb.com // Walter van den Berg


Vierde bericht uit het einde van de wereld

28 maart 2020

Buizerds zitten op paaltjes.

Ik had een koper via Marktplaats. Hij appte: “Ik kan er om 4 uur zijn. Ik ben niet ziek.”
Ik appte terug dat ik ook niet ziek was maar dat ik wel de anderhalve meter respecteerde. Hij deed dat ook, antwoordde hij.
Ik liet de appjes aan mijn vrouw zien en zei: dit is de nieuwe werkelijkheid.

Ik heb de hele week thuisgewerkt. De dagstart via Microsoft Teams ging steeds soepeler. Ik ging er wel even voor in de logeerkamer zitten, want mijn vrouw had op dezelfde tijd haar klasje bij elkaar op haar scherm, en onze werkplekken zijn in dezelfde ruimte.

Het water in de uiterwaarden was woensdag nagenoeg weg — de Konikspaarden en de runderen mochten van de terp af, het gras in. We waren toevallig buiten met de hond, en we zagen de vreugde. We hadden daarvoor een beverburcht gevonden. De hond was aan een flinke hoop takken en aarde gaan snuffelen alsof hij een dier rook, en ik zei: dat zou een beverburcht kunnen zijn. Mijn vrouw googelde en vond foto’s, en het was er een.

Donderdagavond skypete ik met een vriend. Mijn vrouw facetimede met twee vriendinnen tegelijk.

Gisteren zag ik de zeearenden. Ik had in de Vogelatlas van Nederland gezien dat ze hier moesten zitten, en ik zag twee roofvogels over het gras zweven met een spanwijdte van een ooievaar, ongeveer — er vlogen op dat moment ook ooievaars, ooievaars te over hier, dus ik kon vergelijken — en ze cirkelden omhoog op de thermiek tot ze kleine stipjes waren. Het was prachtig — zeearenden op honderd meter van ons huis.
Rond etenstijd ben ik naar de wasstraat gereden om de Skoda te wassen.

Vandaag hebben we geklust. We kunnen allebei ons werk doen, maar toch gaan we nog klussen. Het voelt kloppend, nu klussen. Ik ben vandaag twee keer naar de bouwmarkt gereden omdat we nog iets nodig hadden.
Ik zei tegen mijn vrouw dat de economie op bouwmarkten drijft nu.
“En webshops,” zei zij.
Bij het rondje net dacht ik een zeearend te zien, maar hij landde op een paaltje, dus waarschijnlijk was het een buizerd. Buizerds zitten graag op paaltjes.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 28 maart 2020, in de categorie Het einde van de wereld.

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.