vandenb.com // Walter van den Berg


Ik ga een lelijk woord gebruiken

3 juli 2015

Om centjes te verdienen doe ik aan werken, en mijn werk op dit moment is — ik ga een lelijk woord gebruiken — contentmarketing. Ik schrijf lappen tekst om de (potentiële) klanten van mijn opdrachtgever te laten zien dat mijn opdrachtgever goed is in wat ie doet. Soms kan je met (sorry) content echt iets doen, waardevolle informatie overbrengen waar je je klant mee helpt, en soms bied je ontspanning aan.

Die ontspanning is ruis, maar ruis heeft ook een functie: het is een smeermiddel. Je laat zien dat je een leuk bedrijf bent met slimme ideeën, en als je slaagt in je opzet, willen je klanten bij je horen.

De mensen van Slack hebben iets heel knaps gedaan: een stinkend goeie podcast vol ruis gemaakt, en nu wil ik Slack gebruiken. Slack is een website of app waarop je inlogt met andere mensen waar je mee werkt, en op die website/app kan je bijhouden waar je samen aan werkt. Probleem: ik werk niet samen met mensen die Slack gebruiken.

Dat probleem terzijde: potdomme, wat een slim idee van Slack. Om de hipste ‘drager van content’ (hierna hou ik op hoor) te gebruiken om te zorgen dat mensen je product willen, zonder daar ook maar één keer naar te hoeven refereren.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 3 juli 2015, in de categorie Het web.

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.