vandenb.com // Walter van den Berg


Bieblog

6 september 2008

Uit pure frustratie ben ik gisteren naar de grote bibliotheek gegaan. Een paar vrienden van me schrijven daar, weet ik, en ik wilde deze week nog iets gedaan hebben.
Welnu: dat is gelukt. De verandering van omgeving deed me tikken als een malle, en ik heb in twee uur tijd 1800 woorden eruit gegooid.
Maar: die bibliotheek is een rare plek, hoor. Ik zal een logboekje bijhouden met alles wat ik zie en meemaak (vooropgesteld dat ik er nog dingen ga zien en meemaken), want ik ben van plan er vaker te gaan zitten.

Hatsee:

1.

Er wordt Metallica gedraaid. Maar serieus. Ik dacht dat een bibliotheek een plaats van rust zou zijn, maar ergens uit een hoek komt Metallica en er is geen strenge bibliothecaresse die er iets van zegt.
Maar ja: er staat ook een piano waarbij op een bordje staat dat iederen die van zichzelf vindt dat ie kan spelen, dat vooral moet doen.

2.

Er is een klein jongetje dat een online rpg speelt. Elke computer is bezet, en vanuit mijn plek is vaag te zien wat er op de schermen staat: voornamelijk tekst met veel wit op de achtergrond, dus serieuze sites, maar er is een jongetje dat gamet.
Ik wil heel erg graag weten wat ie speelt.

3.

Een jongen met een regenboogjas vroeg in het Duits of ie me wat mocht vragen. Probeer maar, zei ik.
Hij zei dat het homo sapiens giebt und hetero sapiens
— stop maar, stop maar, zei ik.

4.

Er is nog een man van wie ik vermoed dat ie gek is: hij zit aan dezelfde lange tafel als ik en hij heeft een laptop en een gigantische hoeveelheid krantenknipsels. Ik denk dat hij ergens voor strijdt. Zo’n hoofd heeft hij: een strijdhoofd.

Maandag ga ik weer.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 6 september 2008, in de categorie .

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.