vandenb.com // Walter van den Berg


Karma, man

4 september 2008

Op de opening van de fototentoonstelling was Erwin Olaf de opener, en hij was ruim te laat. De helft van het publiek was al zo’n beetje weggedruppeld. Er was al een vervangend praatje gehouden door een dame met een Duits accent waar de emo-kinderen hard om moesten giechelen (terwijl je van zulk volk verwacht dat ze alleen maar hun polsen willen doorsnijden bij, nou ja, alles), en de fotoboekjes waren al verkocht. Erwin Olaf had een glitter op zijn bovenlip en zei niets dat aardig overkwam.

Ik roddelde een tijdje met Marcel van Roosmalen en daarna fietste ik richting huis. Het was zeven uur geweest, en hoewel ik alle tijd van de wereld heb, vind ik het te laat om te koken als het zeven uur is geweest. Ik vond het ook te laat om te koken omdat ik langs MacDonalds zou fietsen.

Bij het meisje achter de balie bestelde ik een Big Tasty en ik haatte mezelf erom, want dat hoort zo bij MacDonalds.
Ik ging zitten en ik at.

Er kwam een grote dikke neger binnen met een sympathiek gezicht. We keken elkaar even aan en ik glimlachte, want ik wil altijd graag vrienden zijn met grote negers. Hij glimlachte terug en liep naar de balie om iets te bestellen. Ik richtte me weer op mijn Big Tasty. (We gaan het een andere keer hebben over het feit dat eten van MacDonalds alleen lekker is als je het idee krijgt iets bij MacDonalds te halen, en nooit meer als je het daadwerkelijk eet.)

Ik keek pas weer op van mijn Big Tasty toen de grote dikke neger opnieuw naar de balie liep, de ingepakte hamburger die hij daarvoor had besteld in zijn hand, en riep: ‘nee! Nee! Het mag niet, Bo, het MAG niet.’ Hij drukte de hamburger met kracht op de balie en liep naar de deur. We keken elkaar weer aan. Ik bleef glimlachen, want ik ben niet zo simpel van mijn vriendenmaakvoornemens af te krijgen.
‘Karma, man,’ zei hij tegen mij.
Ik knikte. Karma.

En hij had gelijk, verdikkie! Het mag niet. Bo had duidelijk een afspraak met zichzelf gemaakt. MacDonalds mag niet, het is slecht, en ik zou die afspraak ook met mezelf moeten maken. Karma.
Ik at mijn Big Tasty op en bestelde nog een milkshake.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 4 september 2008, in de categorie .

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Meer lezen?

Er staat een inhoudsopgave met alle stukjes voor u klaar.

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.