vandenb.com // Walter van den Berg


Twitter tips

11 november 2009

Er zijn mensen die zelfs nu nog overwegen een twitter-account aan te maken. Dat mag hoor! Het is nooit te laat voor gezelligheid.

Gisteren gaf ik op twitter spontaan een paar tips voor beginnend twittervolk, en al die tips zijn open deuren en kan je op het hele wereldwijdewebje terugvinden, maar ik hoor mezelf graag praten, dus hopsakee:

1: Ga niet iedereen en z’n moeder followen omdat je hoopt dat je terug-gefollowed wordt. Twitter moet voor jou ook leesbaar blijven, en mensen die 1500 twitteraars volgen, geloof ik niet.

2: Als je graag teruggefollowed wil worden, hou je tweets dan openbaar. Ik kijk bij iedereen die mij followt, maar als ik niet direct kan zien of ze leuke dingen zeggen, klik ik ook niet op ‘request’ — daar ben ik te arrogant voor.

3: Daarop volgend: zeg af en toe iets leuks. Als je niet m’n volle neef bent of iemand die ik anderszins ken, en ik zie alleen ‘koffie gezet’ en ‘koffie is op’, dan klik ik meestal niet op follow. (Als het je niet uitmaakt of ik of anderen je followen of niet &mdash respect voor jou! — blijf dan vooral koffiezetavonturen vertellen.)

4: Vul een biootje in. Als je nou net twintig keer iets over koffie hebt gezegd en dat alles is dat ik beeld krijg, kan ik misschien door je biootje overgehaald worden. Want misschien ben je wel straaljagerpiloot, en ik heb nog geen straaljagerpiloten tussen de mensen die ik volg.

5: Blokkeer nepfollowers. Nepfollowers zijn Amerikaanse meisjes die Bambi heten en je graag hun borsten willen laten zien via de enige tweet die ze hebben geplaatst (daar kan je ook meteen op ‘report spam’ klikken) of bedrijven die denken dat twitter de allergeweldigste marketingtool ooit is en een stagiair achter de computer hebben gezet om heel Nederland te followen. Bij zo’n bedrijf zie je dan following: 2175 en followers: 12. Net als bij de meisjes die Bambi heten, trouwens.
Natuurlijk tikt dat aardig aan bij jouw followers, maar uiteindelijk geeft dat toch een leeg gevoel.

En vooral: doe het niet omdat je denkt dat je iets mist. Je mist niets. Zorg dat je weet waar het over gaat, zodat je op feestjes niet hoeft te vragen ‘maar wat is dat dan, dat twitter?’ maar dat je kan zeggen: ‘o, ik weet precies waar het over gaat, maar ik weet dat ik er helemaal niks aan mis.’ Kijk — dan ben je veel stoerder dan iemand met 626 echte followers.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 11 november 2009, in de categorie .

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.