vandenb.com // Walter van den Berg


wc-geluiden

7 juli 2009

Er zit een nieuwe jongen bij ons op de afdeling.
(‘Bij ons op de afdeling’ insinueert dat ik op deze afdeling hoor en hier voor vast zit — dat is dus niet zo, ik ben nog immer een freelancer, maar het opent lekker, ‘bij ons op de afdeling’.)

Als je een nieuwe jongen bent, dien je je ook een beetje zo te gedragen. Wees een beetje schuchter en leergierig, maak een paar voorzichtige grapjes; tast af.

Maar nee, dat doet deze nieuwe jongen niet. He owns the place. Hij hangt ontspannen in zijn stoel en doet dingen als je groeten met zijn vingers in een V.

Gisteren ging ik naar de wc. Naar de wc gaan op je werk vind ik een heikele zaak, want naar de wc gaan is iets intiems, en ik wil niet intiem zijn met mijn werk.
Toen ik op de wc was, hoorde ik naast me iemand het andere hokje binnengaan. En vrijwel meteen volgden wc-geluiden.

Als ik mensen naast mij wc-geluiden hoor maken, ga ik me zo stil mogelijk opstellen. Als je zulke geluiden maakt, kan ik me namelijk voorstellen dat je niet wilt dat iemand anders ze hoort. Dus ik ben discreet, blijf stil, en wacht tot de geluidenmakende persoon klaar is en zijn hokje uit en helemaal weg — stel je voor dat je elkaar tegenkomt, de schaamte!

Dus ik was mijn discrete zelf en ik wachtte tot ik hoorde dat de geluidenmakende persoon weg was.

Kom ik terug op mijn plek, zegt de nieuwe jongen: ‘was het leuk op de wc?’
‘Enig,’ zeg ik.
En vervolgens maakt de nieuwe jongen een wc-geluid door in zijn elleboog te blazen. ‘Dat kan ik goed hè? Ja, ik zag je de wc opgaan.’


U kunt nog steeds stemmen op Robin! Omdat zij de leukste stukjes schrijft op viva.nl. En omdat ze dan keiharde centen gaat verdienen; dan is ze voor een jaar verzekerd van de leukste bijbaan. Ze verdient het.
Stemmen is heel simpel: kies Robin uit de dropdown, vul emailadres, voor- en achternaam in en de reden dat je op haar stemt. Verzin zelf een goeie reden of zeg dat het van mij moest. Maar: ze is gewoon echt goed. De vaste lezeressen van viva.nl zeggen het ook. Stem!


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 7 juli 2009, in de categorie .

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.