vandenb.com // Walter van den Berg


Planeet vandenb

2 februari 2009

1.

Mijn oude moedertje heeft een vriendje in het bejaardenhuis en het vriendje is ook niet meer de allerjongste. Hij sukkelt behoorlijk, en afgelopen weekend kwam dat sukkelen tot een lichte apotheose: hij werd opgenomen en het ziekenhuis zei dat de familie erbij moest komen, want het zou niet lang meer duren.

Nu zit er een ingewikkelde geschiedenis achter wat familie (en erbij komen) betreft, dus mijn moeder werd om 12 uur ’s nachts door mijn zuster naar het ziekenhuis gebracht, en ik ben er ook heen gefietst, als ondersteuning.

Een jonge dokteres zei dat ze dacht dat ie de ochtend niet zou halen.
We zijn nu twee dagen verder.

2.

En ondertussen vierden we de 73ste verjaardag van mijn oude moedertje in haar aanleunwoning. Ik had Banjer meegenomen, want die is gek op feestjes.
Mijn neefje Adam (Eddum) was er ook en Adam wilde graag op de bank, maar Banjer lag ervoor. ‘Ik wil op de bank, maar Banjer ligt ervoor,’ zei hij.
‘Dan vraag je of ie even opzij gaat,’ zei ik.
Adam keek even nadenkend en zei toen: ‘Banjer, woef waf woef woef.’

3.

Ik heb vanochtend een trein overgeslagen. Ik koop tegenwoordig eersteklaskaartjes voor de ochtend, omdat de tweede klas in de trein van 7.51 vaak net te vol is om zeker te weten dat je kan zitten, en ik wil schrijven aan boek 3, ’s ochtends (ik tik zo’n 500 woorden, tussen Lelylaan en Den Haag). Maar de trein die vanochtend om 7.51 kwam, had maar één treinstel, waar het er normaal twee zijn, en op de eerste klas waren mensen al aan het staan. En daar betaal ik al dat geld niet voor, verdikkie!
In de trein van 8.21 heb ik vanochtend 500 woorden getikt.

4.

En omdat ik me kennelijk eersteklaskaartjes kan veroorloven, mag ik me ook wel eens tegoed gaan doen aan andere luxe: ik zoek een werkster. Ja, sorry, vergeef me, dat is decadent, maar ik ben een man en ik maak niet schoon. Of ik maak een keer schoon en dan ben ik heel trots op mezelf en dan vergeet ik dat je dat best nog een keer kan doen.
En onder mijn lezers zijn vast Amsterdammers die aan datzelfde euvel lijden. Hebben jullie het nummer van een goeie? Mag per mail naar walter at vandenb punt com, of als reactie hieronder (die ik niet zal plaatsen). Dank.

Reacties over mijn decadentie plaats ik wel, hoor.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 2 februari 2009, in de categorie Planeet.

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.