vandenb.com // Walter van den Berg


Planeet vandenb

28 september 2009

1.

Er stond hier een stukje dat verloren is gegaan. Het ging over het lezen van The New Yorker en hoe moeilijk dat wel niet is en meer intellectueel geneuzel. Afgelopen vrijdag is er iets mis gegaan op de server, en het stukje is kwijtgeraakt.

Tijdens het misgaan is ook alle mail die naar me gestuurd is verdwenen, dus als u mij vrijdag toevallig gemaild hebt, mail me gezellig nog een keer.

2.

Mijn oude moedertje heeft een telefoon en soms is ze daar niet snel genoeg bij; dan wordt er opgehangen voor ze op kan nemen. Als ‘r dat gebeurt, gaat ze iedereen in haar telefoonboekje bellen: heb jij gebeld? En als ze dan bij aankomt, leg ik ‘r uit dat het waarschijnlijk een bedrijf was dat haar iets wilde verkopen, dat die altijd ophangen na drie keer overgaan. Dat iemand die haar nodig heeft haar voicemail wel inspreekt en dat ze nu niet iedereen moet gaan bellen.
Oh ja, zegt ze dan.
En een week later belt ze weer iedereen.

3.

Ik stond net in de lift met de man met de dikke kont. De man met de dikke kont had vandaag ook een Heel Erg Grote Puist op zijn linkerwang.

4.

Elke laatste vrijdag van de maand komen we samen: een paar schrijversch die in de begindagen van dat samenkomen gezellig klaagden over hun uitgevers en het gebrek aan publiciteit en nu gewoon een groepje vrienden zijn die het over voetbal en vakantie hebben.

Toch heeft die schrijverschborrel een aanzuigende werking op mensen die pas de schrijverschwereld in zijn gestapt, dus deze vrijdag had ik een introducée bij me wiens naam ik pas ga noemen als hij een beetje behoorlijk googlebaar is.

Dat was gezellig, maar ik ben een mietje, dus om tien voor één ging ik weg, om één uur liet ik de hond uit, en om half twee lag ik in bed.

De introducée smste de volgende dag dat hij om zes uur thuis was.
Die gaat er wel komen, in de literatureluur.

5.

Vanochtend maakten we allebei ons fiets los, Robin en ik, en omdat de gekke hondenman die altijd pijnlijke dingen roept eraan kwam, haastte Robin zich, en we kusten en we zeiden tot vanavond, en ik keek haar even na en bedacht dat je het best goed hebt gedaan als het mooiste meisje dat je ooit gezien hebt gewoon je vriendin is. Toen was de gekke hondenman bij me en ik luisterde naar zijn pijnlijke dingen, en ik aaide zijn hond.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 28 september 2009, in de categorie Planeet.

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.