VDG*VDB is een samenwerkingsverband tussen
Martijn van de Griendt en Walter van den Berg.

 

 

 

 

Flip-flop

Bert liep op zijn teenslippers en liet ze extra hard flip-floppen. Flip-flop.
Zijn vrouw had er eergisteren iets van gezegd. Ze had gezegd dat ie als een volwassen vent ook volwassen schoenen aan z'n voeten kon dragen. Hij had gezegd dat het vakantie was. Zij had gevraagd wat er mis was met bootschoentjes.
Dus bij de winkel waar ze plastic stieren verkochten had ie bootschoentjes in zijn maat uit een grote bak gevist en die had ie gedragen, maar als zijn vrouw haar middagslaapje ging doen, pakte hij z'n teenslippers.
Flip-flop.
Die middagslaapjes waren iets nieuws. Dat deed ze thuis niet. Dat was iets van hier geworden. Hier waren ze de eerste week de dag maar net doorgekomen, en in de tweede week was ze met die slaapjes begonnen.
Dat was geen slecht idee.
Die slaapjes duurden een uur of twee, en in die tijd kon Bert zijn ding doen, en zij sliep — wat haar ding was.

Bert wist na de tweede week niet helemaal meer wat zijn ding was.
De eerste dagen had ie volop rondgelopen, flip-flop, en gekeken en meer gelopen, en af en toe was ie op een terras gaan zitten en had ie een biertje gedronken, maar nu was de derde week begonnen en hij had het allemaal wel een beetje gezien.
Vandaag was ie naar het strand gelopen en hij had even naar de jongens gekeken die aan het voet-volleyen waren en naar de meisjes die erbij hadden gestaan.
Ze waren te mooi geweest.
Bert wist niet wie hij mooier had gevonden, de meisjes of de jongens, en daar was ie een beetje van in de war geraakt. Dus hij liep terug naar het appartementencomplex en liet zijn teenslippers extra hard flip-floppen.

Bij het zwembad zaten de Duitsers.
Hij keek even omhoog, naar de zesde verdieping. De vitrage werd net door de wind naar buiten getrokken, de zon in. Het was al twee uur geweest en hij zou haar wakker moeten maken. Hij keek nog een keer naar de Duitsers en hij keek nog een keer naar het raam op de zesde verdieping.
Hij zuchtte twee keer, en flip-flopte naar de ingang van het appartementencomplex, waar het druk was, omdat op maandag de hostess van het reisbureau spreekuur aan de balie had.

(6-6-2005)

The photographs on this web page are copyright 2004 Martijn van de Griendt Fotografie.
De tekst is copyright Walter van den Berg.