vandenb.com // Walter van den Berg


Dode mannen, de ‘trilogie’

Omdat Das Mag de leukste uitgever van Nederland is, hebben ze mijn eerste drie boeken van de Bezige Bij overgenomen. Volgende week komt er een bundel uit, met daarin De hondenkoning (2004), West (2007) en Van dode mannen win je niet (2014).

 

We hebben de bundel een ‘trilogie’ genoemd omdat omnibus een beetje oubollig klinkt, en omdat er wel degelijk samenhang in die boeken zit: er lopen een aantal personages rond die overlappend voorkomen, natuurlijk speelt het allemaal in Nieuw-West, en zo zijn er nog wel wat dingen te bedenken.

Ik ben er in ieder geval heel blij mee. Ik zit bij een uitgever die me waardeert, én mensen die me pas sinds Schuld kennen, kunnen nu die oude boeken lezen.

Fans van Zingende Ron: in West staat een lekker treurig lang verhaal met je lievelingsheld.

21 oktober 2016 | Categorie:
Schuld was Boek van de Maand februari 2016 bij De Wereld Draait Door. Koop 'm bij je favoriete boekhandel. Online kopen? Je lievelingswinkel heeft vast een webshop, google erop. En anders is ie in de webshop van mijn leuke uitgever te bestellen.

Op de hoogte blijven?

Zo'n weblog is natuurlijk maar ouderwets. Wat u ook kunt doen: inschrijven voor de nieuwsbrief. U krijgt dan met enige regelmaat een update in uw mailbox, mét extra gezelligheid.

Gerelateerd


Wachten op Tonko

Over op de longlist staan van de Libris Literatuurprijs, en het moeten afwachten of het de shortlist wordt. (Spoiler: ja.)

Lees verder | 2017/03/21

Ik wist niet meer wat ik over Paulien Cornelisse wilde vertellen

Ik ging voorlezen op een middelbare school en mijn steekwoorden lieten me in de steek. (Zulke grapjes maak ik alleen in de meta-beschrijving.)

Lees verder | 2016/10/22

Het proces (1): mijn thema

Over het schrijven van mijn vijfde roman. Ik weet wat mijn thema is, en dat dat thema bijna onvermijdelijk terug gaat komen in dit vijfde boek.

Lees verder | 2016/04/05