vandenb.com // Walter van den Berg


De volgende fase

4 augustus 2009

Volgens Marten ben ik een boxset-bully: iemand die voortdurend zegt dat ie thuis de dvd-box van die en die serie heeft en dat je die best mag lenen hoor want als je die en die serie niet hebt gezien, is je leven niet compleet.

Daar heeft Marten gelijk in — ik ben een boxset-bully.
Zo erg zelfs dat ik geprobeerd heb heel Nederland aan een serie te krijgen door een stuk over The Wire te schrijven. Toen ik dat stuk schreef, heb ik de centrale aankoop van de Nederlandse zenders gebeld, en daar werd gezegd dat ze The Wire wel aangevraagd hadden, maar te Amerikaans hadden gevonden. Dus The Wire zou hier niet op TV komen.

Ik heb net online een interview met George Pelecanos gelezen, een van de schrijvers van The Wire, en alleen de mensen die de serie al helemaal gezien hebben, mogen klikken (klik), want de eerste alinea staat vol met spoilers.

Een interview met spoilers over een serie die hier nooit is uitgezonden. En dat interview staat in Vrij Nederland. En nergens wordt uitgelegd wat The Wire is; Vrij Nederland gaat ervan uit dat we de serie kennen.

Het is gemeengoed geworden dat we onze series via dvd’s en downloads kijken; we zijn in de volgende fase van de mediageschiedenis gestapt.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 4 augustus 2009, in de categorie .

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.