vandenb.com // Walter van den Berg


Twee observaties

16 november 2009

Twee observaties over bloggen:

1.

In vervlogen tijden deed ik mijn best nog wel eens hier, en kwamen er stukjes van kwaliteit te staan, wat zeg ik: stukjes met eeuwigheidswaarde.

Als ik zo’n stukje afhad, klikte ik ‘publiceer’ en leunde ik achterover, en bij dat achteroverleunen dacht ik: benieuwd hoe de wereld hierop reageert. Wat dus betekende: hoe hoog telt straks de reactieteller.

Welnu: de ervaring wees uit dat dat dus altijd tegenviel. Bij goeie stukjes werd weinig gereageerd.

Nu heb ik altijd de theorette gebezigd dat dat kwam omdat goeie stukjes af waren, dat daar weinig meer aan toe te voegen was.

Robin schrijft stukjes voor Viva, en het Vivablog is een echte komjoenitie waar vaak en veel gereageerd wordt door gezellige dames (en waar soms ook hele oorlogen worden uitgevochten). Maar af en toe tikt Robin een eeuwigheidswaardehebbend stukje waar het heel stil blijft.

Mensen met blogervaring, herkent u dit? Zijn goedgeschreven stukjes hermetisch dichtgekit en krijgen ze zodoende weinig reacties?

2.

Straks roep ik op twitter dat ik een nieuw stukje heb geschreven, hier, op mijn weblog, en dan gaan mensen op het stukje reageren op twitter. Ben ik de enige die dat irritant vindt? Niet omdat ik die reactieteller graag hoog wil (nee, echt niet, dat mag wel weer als ik mijn best weer eens ga doen), maar omdat ik die reacties een onderdeel van het stukje vind.


U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is geplaatst op 16 november 2009, in de categorie .

Hiervoor/hierna

Hiervoor geplaatst:

Hierna geplaatst:

Statistieken worden bijgehouden door Google Analytics, maar ik heb geen idee waar ik eigenlijk naar kijk.